ETİOPYA'NIN FAHRİ KONSOLOSU

ETİOPYA

Şükrü Boydak Fahri Konsolos oldu. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak Afrika ülkelerinden Etiopya'nın Kayseri Fahri Konsolosu oldu

. Etiopya Ankara Büyükelçisi'nin de katıldığı  törenle Fahrikonsolosluk belgesini alan Boydak Kara Afrika'nın  fakir ülkesi Etiopya ile ticari ilişkilerin geliştirilmesinde ivme yaratması bekleniyor…

 

BOYTAŞ - 1 tesislerinde düzenlenen programa Vali Mevlüt Bilici, Boydak Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, Melikşah Üniversitesi Rektörü Reşit Özkanca, Boydak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak, Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi Mulatu Tehsome Wirtuve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Boydak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Boydak, Etiyopya Kayseri Fahri Konsolosluğumuzu onaylayan Etiyopya yetkililerine teşekkür ediyorum. Etiyopya farklı dinlerden ve farklı ırklardan insanların hoşgörü ortamında kardeşçe birlikte yaşadığı örnek bir ülkedir. dedi ve devam etti. Dünyanın en eski medeniyeti olan Etiyopya ile köklü bir tarihi olan Türkiye arasında siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel faaliyetlerin atılmasına çok önem veriyoruz. Bu bağlamda bizlere büyük işler düşüyor. Bende bu yeni görevimde üzerime düşen görevi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Kayseri'de, Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi Mulatu Tehsome Wirtu, işadamı Şükrü Boydak'a ülkenin fahri konsolosluk belgesini takdim etti.

Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi Mulatu Tehsome Wirtuve ise, Kayseri'deki Etiyopya Fahri Konsolosluğunun başlıca görevi yerel seviyede kamu diplomasisini desteklemek ve Kayseri ile Etiyopya arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri güçlendirmektir. Kayseri iş çevrelerinden Etiyopya'da yatırım yapma konusunda yüreklendiren güçlü sinyaller ve Kayserili yatırımcıların Etiyopya'da daha geniş yatırım ve iktisadi fırsatlar arayışında olmaları yeni tayin edilen fahri konsolosumuzun görevlerini yerine getirebilmesi için önemli bir başlangıç noktası olacaktır. Şeklinde konuştu.



“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği